Groepslessen

Met de versoepelingen die zijn ingegaan op 19 mei kunnen we ook weer groepslessen geven. Hier zitten echter nog wel enkele beperkingen aan. Groepslessen moeten buiten worden gegeven op 1,5 meter afstand. Dit zal plaatsvinden bij het sportpark van S.V. de Heracliden!

In sommige gevallen is het doorgaan van de lessen wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Spinning zal bijvoorbeeld niet doorgaan wanneer het regent! Wanneer dit het geval is zullen wij de deelnemers tijdig informeren en waar nodig bellen.

Danslessen
Danslessen vallen onder kopje cultuur en hierbij is het tot 17 jaar toegestaan om binnen in groepen van maximaal 30 personen te dansen. Dit is goed nieuws voor de jeugdlessen dans, deze kunnen hierdoor gewoon binnen plaatsvinden!

Belangrijke kanttekening hierbij is dat Zumba niet onder cultuur valt en daarom wel BUITEN gegeven wordt. Het lastige hieraan is dat de instructrice voor de 1e lessen dus bij het sportcentrum moet zijn en voor de laatste les bij het sportpark van S.V.de Heracliden. Dit willen we zeker gaan proberen maar als blijkt dat er onvoldoende animo is om buiten mee te doen aan Zumba dan zullen wij deze les van het rooster halen tot het weer binnen gegeven kan worden!

Wat nog niet doorgaat!
Op dit moment zijn er 2 lessen die nog niet op het rooster staan, namelijk Kickboksen en Pilates. Voor beide lessen zijn de versoepelingen nog niet afdoende om deze lessen goed aan te kunnen bieden.

Pilates zou buiten mogen op 1,5 meter afstand. In overleg met de instructrices hebben we besloten dat we dit echter niet gaan doen. We zijn van mening dat voor een goede pilatesles er een enigszins warme en rustige omgeving nodig is met een zachte droge ondergrond. Deze omstandigheden kunnen we buiten niet bieden.

Kickboksen staat nog niet op het rooster omdat dit nog steeds op 1,5 meter afstand moet plaatsvinden. In overleg met Sem Schilt hebben we besloten deze lessen pas weer aan te bieden wanneer het zonder beperkingen mogelijk is.